klik hier voor meer foto's van de routeOp vrijdag 31 mei zullen alle materialen worden getransporteerd naar Borgharen. Daar zullen we die dag het grootste gedeelte van de constructie van het vlot proberen op te bouwen.
Op zaterdag 1 juni bouwen we dan het vlot af en met alle materialen die nodig zijn hopen we na 12:00uur, maar uiterlijk 15:00uur te vertrekken. De Grensmaas heeft een aantal plaatsen waar deze minder diep is. Dit levert voor ons een grote uitdaging op. We zijn dit eerste stuk dus heel afhankelijk van de stroming en de waterstand. Er zou ongeveer 80m3 over de stuw bij borgharen moetn stromen. Op dit moment varieert dat tussen de 200 en de 20. De variatie gaat zo snel dat we hoogstwaarschijnlijk geen problemen zullen ondervinden en anders een uur (of 2) wachten dat het water weer stijgt. De waterstanden zijn te volgen op de site van waterland.net.
De eerste nacht zullen we op de Grensmaas doorbrengen. Ongeveer in de buurt van Berg (Urmond)
Aan het einde van de Grensmaas, bij Ohé en Laak, is het water een stuk dieper. Vanaf daar zullen we ook met andere scheepvaart te maken krijgen. Over het hele traject zullen we zoveel mogelijk proberen de Maas te volgen. Net ten zuiden van Roermond kiezen we dan ook de Maas en niet het Lateraalkanaal. Hier zullen we ook voor het eerst te maken krijgen met een sluis. Kort hierna komen we aan bij de Zuidplas, waar we op he shiereiland Hatenboer bij scouting Beatrix mogen overnachten
Op de maandag varen we van Roermond naar Venlo. dit is een stuk over de Maas, waar we bij Belfeld de sluis zullen passeren. In Venlo overnachten we bij Waterscouting Belletable Stella Maris.
De dinsdag willen we een stuk van bijna 40 kilometer afleggen. dat wordt dus flink doorvaren waarschijnlijk. 's Avonds komen vwe dan aan in Gennep, waar we bij scouting Norbert van Gennep overnachten.
Na Gennep komen we de splitsing tegen van het Maas-Waalkanaal.
En later ook de sluis bij Grave. We overnachten 's avonds bij de jachthaven in Ravenstein.
Op donderdag varen we van Ravenstein naar Kerkdriel. Onderweg komen we dan door de sluis van Lith. Bij Kerkdriel overnachten we in de Zandmeren.
De vrijdag varen we van Kerkdriel naar Heusden nog over de Maas. daarna vewrlaten we die en gaan de Andelse Maas op. In de Andelse Maas passeren we de Wilhelminasluis. We overnachten de laatste nacht op het vlot in Woudrichem, bij Scouting Loevestein. De zaterdag varen we van Woudrichem de Merwede op. Hier krijgen we eerste stuk begelieding van Rijkswaterstaat. Bij Dordrecht gaan we de Noord op. Daar kunnen we de thuishaven al zien en rond 16:00uur hopen we daar ook daadwerkelijk aan te komen.

In een schema ziet de tocht er ongeveer als volgt uit.
dag afstand van naar
zaterdag 1 juni 23 km Borgharen Berg
zondag 2 juni 38 km Berg Roermond
maandag 3 juni 29 km Roermond Venlo
dinsdag 4 juni 40 km Venlo Gennep
woensdag 5 juni 29 km Gennep Ravenstein
donderdag 6 juni 30 km Ravenstein Kerkdriel
vrijdag 7 juni 36 km Kerkdriel Woudrichem
zaterdag 8 juni 28 km Woudrichem Alblasserdam


Om ook de jeugdleden van de Louis Wessels Groep meer betrokken te maken bij het Kontiki II project hebben de welpen van Horde II op zaterdag 13 april een maquette gemaakt van de route. Na een uitleg van wat er gaat gebeuren hebben ze een geul gegraven en de grote steden die we tegenkomen 'nagebouwd'. De foto's van deze middag kun je bekijken door op de foto links te klikken.De kaart hieronder geeft een beeld van de reis. Je kunt op de kaart klikken voor een vergroting van dat stuk.