In de voorbereidingen van de reis hebben we al de nodige tekeningen en berekeningen gemaakt. De meeste tekeningen zijn al op deze site terug te vinden.
3D tekeningen van het vlot en over hoe de constructie in zijn werk gaat kun je bekijken door op de tekening hieronder te klikken.

3D tekeningen van het vlot

Tijdens het Paasweekend hebben we de constructie van de balken en de tonnen van het vlot ook in elkaar gezet. In totaal bevat de constructie zoals je hieronder op de foto ziet 39 6-meter palen en 12 2-meter palen. Die in elkaar zijn gezet met ruim 70 knopen. Deze constructie wordt gedragen door 44 vaten van 220 liter. Een totaal drijfvermogen dus van 9680 kilo!! De afmeting is hier nog 12 bij 6 meter, maar door de ophanging van de motoren zal er zowel voor als achter nog iets meer dan een meter bij komen. De totale afmeting van het vlot wordt dan bijna 15 bij 6 meter. Het gewicht van het totale vlot, inclusief de bemanning, zal uitkomen op ongeveer 5000 kilo.
Voor meer foto's van het vlot en het opbouwen en afbreken ervan, moet je even op de foto klikken.

Meer foto's van het vlot

De keuken, zoals die op het vlot komt te staan, hebben we op het land gebouwd om te kijken of de bedachte constructie uitvoerbaar is. En zoals je ziet is ie dat. De mast van het vlot komt voor de keuken te staan dus op de foto hieronder is de boeg van het vlot aan de linkerkant. De keuken bevat 18 3-meter palen, 4 palen van 2,20 meter, een mast van 5 meter en er komt een dekje bovenop en een tafelblad. De mast is neer te klappen, omdat we anders niet overal onderdoor komen. Van de opbouw van de keuken hiervan hebben we natuurlijk ook foto's gemaakt.

De keuken die we gaan gebruiken

Op 3 en 4 mei hebben we het vlot in zijn geheel opgebouwd. Zo konden we ook een aantal details verder uitwerken als de ophanging voor de motoren, de gaten voor het rijgen van het dek, het zeil, de plaats vande tent en de keuken en de bevestiging daarvan. Uiteindelijk is iedereen erg tevreden over dit weekend, waar we op de zaterdag ook nog werg veel belangstelling hebben gehad van bekenden, omwonenden, ge´ntresseerden en de pers. Voor foto's van de opbouw en het complete vlot kun je op de foto hieronder klikken.

klik hier voor meer foto's

Van het vlot is ook een maquette (1:10) gemaakt. Ook hier hebben we wat foto's van gemaakt zodat iedereen het kan bewonderen.