Op 1 juni 2002 zijn 7 mensen van de Louis Wessels Groep uit Alblasserdam om met een vlot de Maas af te varen. De tocht is begonnen in Borgharen en op 8 juni geŽindigd in Alblasserdam. Op deze pagina's is meer informatie te vinden over deze avontuurlijke reis.

Het doel van de reis is promotie van scouting in het algemeen en Scouting Alblasserdam in het bijzonder. Dat doel is meer dan gehaald. Veel media is er bovenop gedoken. De resultaten hiervan kan je terug vinden op de publiciteit pagina's

Het is voor ons een onvergetelijke reis geworden. We willen iedereen die het mogelijk heeft gemaakt dan ook hartelijk danken. Hopende niemand te vergeten zijn dat: onze sponsors, de scouting verenigingen onderweg, de leden Scouting Alblasserdam, Rijkswaterstaat en alle media!! Echt super bedankt voor jullie medewerking.

Het verslag van onze reis hebben we opgedeeld per dag om het een beetje overzichtelijk te houden.
Vrijdag 31 mei opbouwen in Borgharen
Zaterdag 1 juni opbouwen en vertrek vanuit Borgharen naar Berg
Zondag 2 juni van Berg naar Roermond
Maandag 3 juni van Roermond naar Venlo
Dinsdag 4 juni van Venlo naar Gennep
Woensdag 5 juni van Gennep naar Ravenstein
Donderdag 6 juni van Ravenstein naar Kerkdriel
Vrijdag 7 juni van Kerkdriel naar Woudrichem
Zaterdag 8 juni van Woudrichem naar Alblasserdam

Onderweg zijn we honderden keren op de foto gezet. We zouden het leuk vinden om deze foto's ook te ontvangen. Dus als je een leuke foto van ons mail die dan alsjeblieft naar info@kontiki2.nl. Op de site zullen de komende dagen ook nog meer foto's verschijnen.

Vanwaar de naam Kontiki II??
Kontiki was de naam van het vlot waarmee Thor Heyerdahl in 1947 de Stille Oceaan is overgestoken. De Stille Oceaan is voor ons nog net iets te hoog gegrepen, dus daarom beginnen we maar in eigen land, bij de Maas. Wil je meer weten over de eerste Kontiki, kijk dan eens op de pagina's van het Kontiki museum. Tijdens de voorbereidingen van onze tocht is op 18 april 2002 Thor Heyerdahl op 87 jarige leeftijd overleden.

© 2001-2002 alle pagina's en afbeeldingen Kontiki II